Nu ska det äntligen bli av. Rabarberna har tagit över hela trädgårdslandet och nu är det dags.
Efter att jag plockat av det mesta av rabarberna var det bara att skrida till handling, nämligen att göra rabarbersaft. Jag har troligtvis världens enklaste recept på rabarbersaft men trots det får man ändå en otroligt god saft. Prova gärna!
Dela rabarberna i små bitar. Lägg rabarberna tillsammans med 1-2 citroner (skivade) i en stor bunke. Häll över en liten påse med citronsyra och kokande vatten (lika mycket vatten som rabarber, dvs 1liter rabarber = 1liter vatten. Låt svalna. Ställ in i kylskåp och låt stå i två dygn. Sila och blanda saften med 1kg socker/liter rabarber. Klart! Häll upp i rena flaskor!
Lycka till!
I januari
-
...har vi bl.a åkt skidor i Sälen.
Vi gillar både att åka på längden
och utför.
Tur med vädret hade vi då det
var soligt och ca 6 - 10 minus.
Det bl...
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar