onsdag 9 september 2009

föräldramöte

Nu har jag just avslutat höstens första föräldramöte i min nya klass. Det var god uppslutning även om målen självklart är att alla ska komma. Det som överraskade mig var att jag fick den här härliga buketten med gladiolius av föräldrarna i klassen. Det har jag aldrig varit med om, vilket gjorde det hela ännu trevligare! Vi hade information och diskussioner i smågrupper och som vanligt är det då som mötet kommer i gång, när föräldrarna själva får prata med varandra. Föräldrarna ska känna att de har fått en härlig mix när de lämnar föräldramötet. En mix av viktig information och trevliga samtal som leder till utveckling. Dessutom är det extra bra om man skrattar tillsammans!
Nu återstår det bara för mig att sammanställa allt och skicka hem till föräldrarna.

onsdag 2 september 2009

Födelsedag

Tänk att nu har det gått ännu ett år av mitt liv. Jag läste någonstans att man ska inte fylla livet med år utan åren med liv och det kan man ju hålla med om.

I morse blev jag väckt av min härliga familj (dock inte Josef som tyckte att sängen lockade mer än mamma). De hade med sig frukost på vår kalasbricka och ett stort paket. Paketets storlek gjorde det minsta barnet enormt nyfiken och att det dessutom var rosa gjorde inte saken sämre.

Efter att jag i alla år lånat min mammas symaskin fick jag nu äntligen min alldeles egna maskin, tänk vilken lycka. På lunchen skulle jag åka upp och köpa lite tyg men hejdades av sommarens värsta (jag överdriver inte!) regnskur. Det regnade så mycket att det regnade in i mitt klassrum, till mina elevers stora lycka. Det ska tilläggas att det är små barn vi talar om, som tur är.
Tyget får vänta till i morgon då jag hoppas att regnvädret har försvunnit för denna gång.

Nu ska jag iväg på tjejträff och njuta av gott fika och trevliga vänner. Kan födelsedagen avslutas på ett bättre sätt?