onsdag 22 december 2010

Julavslutning och dags för jullov!!
Så är nu den sista dagen avklarad av höstterminen och det är dags för jullov.
Det var en mysig julavslutning med tema "Sveaskolan tomtar jorden runt". Barnen i de olika arbetslagen sjöng och dansade från våra olika världsdelar med olika juliga inslag.

Sedan var det dags för julmys i klassrummet med mina härliga elever.
Den här jättefina tavlan, ett hjärta och en julröd amaryllis fick jag av eleverna, gissa om jag blev överraskad och glad för dessa julgåvor. De passar perfekt hemma hos mig och jag tänker på eleverna varje gång jag går förbi dem.

Imorgon ska jag julpyssla här hemma tillsammans med mina barn som har sin första dag på jullovet. Vi ska bl.a. rulla köttbullar. I år tänkte jag prova Ernst recept med kanel i, främst med tanke på den härliga doften. En och annan julklapp hinner vi förhoppningsvis med att fixa klart också. Dessutom ska vi ta in och klä granen som står och väntar i garaget.
God-Jul till er alla som kikar in!

söndag 19 december 2010

Nu är det jul igen!


Visst är det härligt med jul och allt som hör julen till!?
Själv älskar jag julen och äntligen har jag tid att hinna förbereda den också. Jag är nu helt klar med höstens utvecklingssamtal och skriftliga omdömen, pust och stön! Det har varit fullt upp i en månads tid men nu njuter jag ännu mer tillsammans med familjen och våra vänner igen, härligt!

Vi har bakat både saffransbröd, pepparkakor och julgodis. Nu är det fullt i frys och kyl och allt väntar på att få ätas upp av alla gottegrisar (inkl. jag själv!).

Vi har pyntat med granris, ljus och tomtar i alla hörn både inne och ute. Tänk vad fint det blir med julens olika saker som ger som stämning.

Just nu lyssnar jag på Peter Jöbacks julskiva som ger ytterligare julstämning.

Ha en skön vecka innan julen tar vid och stressa inte för mycket utan njut av julfriden!

I juletider är det dags för att fira en 7-åring!




Det har gått många månader sedan jag sist skev på bloggen. I dag kan jag dock inte låta bli eftersom Josef fyller 7 år!!!
Tänk vad tiden går, när han föddes hade vi precis flyttat in i huset och hade knappt en enda lampa. Det var mörkt i huset och -30 grader ute. Nu sju år senare finns både lampor och värme från bl.a den härliga brasan.
Idag blev det släktkalas med både tårta, kakor och massor av paket. Det var en sprudlade glad Josef som öppnade paket efter paket. Lycklig blev han när han fick flera av sina önskeklappar.
Bl.a fick han längdåkningsskidor och pjäxor. Dem fick han snabbt på sig för att ta sig en runda runt huset. Nu hoppas både han och jag att vi kan ta en tur i spåret någon dag innan jul. Då kan vi njuta både av skidåkningen och sällskapet :)
Glad fjärde advent önskar jag er alla!