onsdag 30 juni 2010

Äntligen är det tid för jordgubbsfrossa!
I går plockade vi fem liter härliga jordgubbar ute i trädgårdslandet och mumsade i oss till fikat. I dag plockade vi en liter till som räckte till en smaskig jordgubbskaka.

Härliga sommartider då det finns tid för att plocka blommor och njuta av dem på bordet. De här blev över efter att jag gjort en krans till Jonna på midsommarafton.
Nu finns det även tid att njuta av en spännande bok. Har precis köpt Camilla Läckbergs senaste bok "Fyrvaktaren". Nu väntar några sköna timmar i hängmattan med boken framför ögonen och härliga barnskratt i bakgrunden.


En skön dag i solen (eller kanske regnet!) önskar jag er och glöm inte bort att njuta av nuet!
Kram Lovisa

fredag 25 juni 2010


Glad midsommar önskar jag er alla!
Kram Lovisa

tisdag 22 juni 2010


Älskade pioner!

Äntligen blommar mina pioner för fullt ute i rabatten. Precis lagom till midsommar. En sort är redan överblommad men nu är det dags för nästa. De doftar så gott och är otroligt vackra att titta på. Även Victoria hade några i sin brudbukett som var helt otroligt vacker precis som hon.
"Att älska och att älskas är att känna solen från bägge håll"
Glad midsommar på er alla där ute i sommarvärmen!
Kram Lovisa

lördag 19 juni 2010

Love is in the air!

Äntligen är det dags för det kungliga bröllopet. I går kväll var det en fantastisk bröllopskonsert som innehöll allt som tänkas kan. När Peter Jöback och Helen Sjöholm framförde min favoritlåt var tårarna inte långt borta. När Roxette gjorde oväntad comeback var succén given. Trots allt detta var det nog barnen i slutet som gjorde störst intryck på mig!


Nu laddar jag för dagens bestyr som förutom bröllopet innehåller mycket fotboll, god mat och trädgårdsarbete.


Trevlig helg önskar jag er alla!


Kram Lovisa


fredag 18 juni 2010

Sommar, sommar och sol. Havet och vinden, en doft av kaprifol.....



Äntligen är sommarlovet här även för mig. Idag var den första riktiga dagen utan lämningar och hämtningar på dagis och fritids. Barnen njöt av att få sovmorgon, alla utom Joel som befann sig på Örebro cupen redan tidigt i morse. Vi som var hemma, dvs jag och två av barnen, åt frukost klockan nio och satt riktigt länge och åt av den goda frukosten som bl.a.bestod av yoghurt, müsli och vattenmelon. Dagen började med lite regn vilket passade bra till dagen aktiviteter, dvs städning. Lagom till lunch kom Joel hem efter att spelat en match som hade gått bra även om de förlorade. Tänk att han är så stor att han är med i Örebro cupen! I morgon ska jag vara med och titta på. Då beställer jag vackert väder även om prognoserna säger annorlunda!

En fika vid syrenträdet hann vi också med. Idag blev det rabarberpaj och vaniljglass, supergott! Rabarbersaften är nu upphälld och färdig att avnjutas och det gjorde barnen till fikat!
Ta hand om dig där ute i sommar och glöm inte bort att njuta av allt det goda som livet har att erbjuda!
Kram Lovisa







söndag 13 juni 2010

Sommarlov

Äntligen är den sköna sommaren här och snart även mitt och barnens sommarlov.

Skolavslutningen var super, både vad gäller vädret och innehåll. Själv hann jag för en gång skull med både mina elevers och mina barns avslutningar vilket gav mig en rejäl dos av allt vad en skolavslutning ska innehålla.

Det är nåt visst med skolavslutningar, om det beror på mitt jobb eller om det är nåt annat vet jag inte men jag blir så berörd av alla dessa barn som sjunger våra välkända och okända sommarsånger för full hals med massor av glädje och leenden som smittar av sig.

Min absoluta favorit är Idas sommarvisa men av av mina söner sjöng "Gul som solsken, gul som guld" från Majas alfabetssånger och den är också fin. Det är kul när nya sånger blandas med de traditionella, det blir en skön mix.

Nu hoppas jag att jag får lite mera tid till bl.a att blogga!

Vi hörs!

Kram Lovisa