lördag 30 januari 2010

Snötäckt ligger nu mitt land

Hjärtat på dörren hälsar varmt välkommen till våra gäster. Du är välkommen hit till min lilla vrå! I dag tänkte jag dela med mig av några bilder från vår vinterträdgård. Bilden nedan har jag fått inspiration från Annika på ditten och datten. En kul idé tycker jag som jag inte kunde låta bli att prova.

Januari närmar sig sitt slut och termometern står på -20 grader och snön täcker varje vrå på tomten. Det är en ovanlig syn, jag läste någonstans att det har inte varit så här mycket snö sedan i mitten av 70-talet. Barnen är överlyckliga och jag med. Tänk att i år har vi möjlighet att prova på alla vintersporter på hemmaplan. Det är inte alltid som det går. Själv kopplar jag gärna av med en tur i längdskidspåret.

Vårt hus som täcks av massor med snö som barnen bygger både snögrottor och pulkabacke i miniformat. Jag blir själv som ett barn när det är sånt här väder.
Glöm inte bort att för att lyckas måste man våga att misslyckas! Ta hand om er i kylan och fortsatt trevlig helg önskar jag er!

lördag 23 januari 2010

Nu blommar det äntligen för fullt här hemma i huset. Dessa hjärtan på tråd blir bara större ju mer tiden går. Nu fick de delas och bli fler krukor att njuta av.
Lökväxterna jag köpte förra veckan blommar för fullt nu därför kunde jag inte låta bli att ta några bilder på dem och lägga upp här på bloggen. Man blir så glad av att se dem!

Pärlhyacinten med sin otroligt vackra färg, isblå! Passar så bra mot den vita snön i bakgrunden!



Förkylningstider usch och fy!


Den här veckan som gått har vi varit förkylda hela familjen. Näsorna är både röda och nariga och orken den tryter. Men det är bara att ladda upp batterierna och hoppas att vi snart är på bättringsvägen. Idag har Jonna och jag varit själva hemma och kurerat oss med diverse dunderkurer. Mest honungsvatten men det är inte att förringa, det lindrar det mest värkande hals! Jonna älskar att pyssla därför fixade vi till lite playdoo-deg i olika färger. Just nu är det bokstäver och siffror som är intressant för damen i fråga. Med stort tålamod och en mängd bokstavsmallar fixade hon till en familjetavla som hon var mycket nöjd med.

torsdag 21 januari 2010

Vitt överallt

Vinter ute och massor utav snö. Barnen leker för fullt utanför och bygger en snögrotta. Det är lagom kallt och härligt att vara ute länge. Det är bara ljuset som fattas men då finns ju extra belysning att ta fram.
Här inne vill jag också ha in ljuset och i väntan på det får det bli vita gardiner och blommor. Det dröjer inte länge förrän våren är här. Men till dess passar vi på att åka lite mer skidor och pulka när vi äntligen har en vit vinter!

onsdag 20 januari 2010

Bara sport massor utav sport


När man är gift med en man som är otroligt intresserad av sport, mest av att titta på den men till viss dess också att utföra den, är det kanske inte så konstigt att barnen blir lika sporttokiga som sin far.

Båda sönerna spelar både fotboll och ishockey vilket leder till en fullbokat kalender. I går vid kvällsmaten frågade minstingen, som är tre år, när hon skulle få börja med hockey. Det är väl bara att gilla läget och inse att jag kommer att tillbringa många timmar i ishallen i framtiden. Det är tur att vi är flera mammor som kan passa på att förena nytta med nöje och vara lite sociala samtidigt!

När man som jag tillhör en familj där ideellt föreningsliv kommer med modersmjölken kan jag inte annat än att ge alla barn och ungdomsledare en eloge. Tänk vad mycket dessa ledare ger våra barn, både vad gäller tid och engagemang!

söndag 17 januari 2010

Härliga vårblommor





Vad härligt det är att byta ut alla julstjärnor mot olika vårblommor. Jag passade på att köpa en pärlhyacint, en krokus och en grupp med lite olika blommor i. Det blir så fint att plantera ut dem i rabatten sedan. När de blommar om brukar pärlhyacinten få en sådan vacker blå färg, väl värt att prova!

lördag 16 januari 2010

Vårkänslor och tulpanfrossa


Visst är det härligt med tulpaner! Jag kunde inte låta bli att köpa hem en bukett i går när jag åkte från jobbet. Att det dessutom var tulpanensdag och utbudet var enormt gjorde saken ännu lättare. Jag gillar alla årstider och visst är det härligt med vinter och snö men nu ser jag fram emot våren och ljuset. Än så länge får jag njuta av nya ljusa gardiner i vardagsrummet som bidrar till att man lätt får lite vårkänslor.

Så här fint blev det

Diskbänken blev så här när den blev färdig. Nu återstår bara tygskynket framför så skapelsen blir komplett!
Sängen fick ny vit färg och ett tygskynke under där man både kan ha förvaring och myshörna!

Myshörnan under sängen är härlig att leka i och läsa en och annan bok också!


Gardiner är på plats och väggarna är målade!



Äntligen är rummet klart och fint blev det. Jonna är mycket nöjd och nu fattas bara ett litet skynke framför hyllorna till diskbänken. Det ska jag försöka göra klart idag.




Eftersom mina barn just nu gillar att leka café ska jag försöka mig på att lära mig virka bakelser och andra godsaker som de kan använda i sin lek. Det är alltid roligare att leka med saker som ser ut som på riktigt! Vi får se hur det går. Jag kanske återkommer och berättar hur det går med mitt nya projekt (virkningen alltså).




lördag 9 januari 2010

Nu är glada julen slut, slut, slut....

Det är med blandade känslor som granen åkte ut idag. Det är skönt att få bort alla granbarr men den mysiga känslan och ljuset en gran förmedlar saknar jag.
Men nu går vi mot ljusare tider och det ska bli nya vita gardiner i vardagsrummet i morgon. Kanske hinner jag köpa en pärlhyacint också för att få lite vårkänslor.

fredag 8 januari 2010

Målardax

På vägen hem från jobbet kom jag på att jag äntligen skulle göra slag i saken och måla om Jonnas rum. Hon fick ta över Josefs rum för ett år sedan och då fick hon flytta in som rummet var, dvs ta över både inredning och det mesta av leksakerna. Rummet har sedan Joel (vår äldsta) hade det varit bebisgul och just nu kändes det alltså dags för en förändring. Jonna ville själv ha rosa men det blir vitt. Hon får en rosa och vitrutig hissgardin som jag har beställt och får hämta i morgon. Dessutom blir det en hel del rosa detaljer som säkert bidrar till att Jonna blir nöjd trots att väggarna blir vita.

Det värsta var att när vi (både Jonna och mannen hjälpte gärna till) hade tömt rummet och täckt golvet insåg jag att den vita väggfärgen nästan var slut. Jag kunde dock måla två av rummets fyra väggar en gång innan färgen tog slut. I morgon får jag alltså bege mig till färgaffären och inhandla lite mer vit färg.
Jag återkommer med lite bilder när rummet är färdigt. Då hoppas jag också att mannen är klar med den kombinerade diskbänken/hyllan så ni får se bilder på den också!

torsdag 7 januari 2010

Så var det dags igen

Efter ett långt och skönt jullov var det dags att börja jobba igen. Det kändes konstigt att gå upp alldeles själv i morse eftersom resten av familjen har ytterligare två dagar kvar av sin ledighet. Det är lyxigt att få en mjukstart på jobbet utan att behöva tänka på lämningar och hämtningar. Vi hade en intressant studiedag i dag och det var kul att träffa arbetskompisarna igen.

Nu måste jag ställa in siktet på skolstarten och eleverna som kommer på måndag. Det ska bli kul att träffa dem igen!

Nu väntar kvällsmaten som mannen tillagat, mumsigt!

onsdag 6 januari 2010

Min kaffeburk och några av våra teburkar


Här kommer bilderna från förra inlägget. De försvann visst men här är de efter ett nytt försök att få in dem i rätt inlägg. Den första bilden är vår kaffeburk och den andra visar några av mina teburkar. Jag hänvisar till texten i förra inlägget för att få en bakgrund till dessa bilder.

Må så gott i kylan och ta hand om er! Kram Lovisa



Kaffe och te

Idag har termometern varit nere i 22 minusgrader! Då myser man dessto mer här inne med tänd brasa och många koppar av gott varmt te och kaffe (för min man eftersom jag själv föredrar te). I kväll när jag kollade mina bloggvänners bloggar hade jag fått en trevlig utmaning från Lillan´s tuva (kolla gärna in den bloggen, den är härlig och mysig på samma gång!). Det pågår nämligen en utmaning som man ska skicka till tre bloggvänner: Visa upp din kaffe och teburk på din blogg! Det har sedan utmaningen startades för någon vecka sedan visats upp olika sorters burkar på olika sorters bloggar, kul idé tycker jag även om jag inte vet vem som ska ha en eloge för det!
Nu är det alltså min tur att visa upp mina burkar. Här hemma står som sagt mannen för kaffedrickandet (han dricker för oss båda kan man säga, det blir lätt 10 koppar/dag). Själv njuter jag gärna en kopp varmt ryckande te av olika slag. Jag är inte så förtjust i grönt te i övrigt dricker jag det mesta. Till favoriterna just nu hör Lokas societetsblandning och världens bästa pappa (inköpt till mannen från Village lagom till farsdag). Den sist nämnda är en blandning av svart te, kaffebönor, toffekulor, kokos och ringblomma. Lokas blandning innehåller svart te, grädde, champange, jordgubbar, fläder och blåklint.
Här kommer nu både kaffeburken, som är en gammal Tupperwareburk som har fått hänga med. Det är kanske dags att hitta en ny burk eller kanske en gammal på loppis, vi får se.
Teburkarna är betydligt flera till antalet. Några i plåt andra i glas men alla med lock för att bevara smak och lukten på de härliga teerna.




Nu skickar jag utmaningen vidare till:



krusagarden.blogspot.com



husetvidån.blogspot.com



hedvigochjag.blogspot.com



tisdag 5 januari 2010

Nytt år och nya idéer

Så här års blir jag lätt sugen på att ändra och fixa här hemma. Det kan kanske bero på att jag är ledig och har tid att fundera över hur jag vill ha det. Dessutom är det ju snart dags att kasta ut julen och det kanske också spelar in.
I går kväll la jag fram mina planer för min man, för i vårt hem är jag projektledare medan mannen är den som oftast genomför projekten. Han tyckte att projektet som denna gång var att bygga en kombinerad diskbänk och hylla till Jonna var en stålande idé. Därför tog vi tag i saken och under morgonen kollade vi genom google och kom fram till att mdf var det bästa materialet för ändamålet. Vi mätte och räknade och snart begav sig mannen iväg för att inskaffa det som vi behövde. Nu finns allt på plats här hemma och imorgon ska vi skrida till verket och förhoppningsvis kunna komma en bit på väg. Själv har jag under dagen beställt tyg och andra nödvändiga attrialjer för att hennes nya bänk ska bli så bra som möjligt. En rostfri bunke och en riktig kran ska också inköpas för att det ska bli på "riktigt" fast i litet format. Jag återkommer med bilder när allt är färdigt!

måndag 4 januari 2010

snötäckt ligger nu mitt land

Ytterligare en tur i spåret idag igen. Det känns som en bra början på det nya året. Idag fick jag sällskap av min man, eller sällskap var nog att ta i, jag såg som mest ryggtavlan när han spurtade på i spåret (eller för att vara helt ärlig inte ens den...). Han skulle testa sin nya julklapp en Garmin 305, för er som inte vet är det en kombinerad puls och gpsklocka. Allt för att göra idrottandet lite roligare. Nu får vi se vad jag hittar på i morgon för att uppnå mitt nyårslöfte.

Det bästa av allt var att Joel tog hand om Jonna medan jag och mannen åkte skidor. Josef tog skridskorna och gick till rinken och åkte lite. Det märks att barnen börjar bli stora. Det var härligt att vara själv i skogen bland granar och tallar!

lördag 2 januari 2010

nytt år och nya möjligheter

Gott nytt år önskar jag er alla! Ett nytt år med nya möjligheter och förhoppningsvis tid att införliva alla nya löften. Själv ska jag ta tag i att börja träna, men det är jag väl inte den första som lovar....
Sagt och gjort idag beslöt jag mig för att ta tag i mitt nyårslöfte. Jag och Joel tog på oss längdskidorna och begav oss ut i spåret medan resten av familjen begav sig till skridskobanan.
Vinterlandskapet var otroligt vackert och jag insåg att jag bor fantastiskt med närhet till både sjön och skidspår utan att behöva använda bilen!
Vi var modiga och tog spåret på 5,8km. När vi kommit till toppen efter en kilometers stigning tror jag att Joel började ångra sig men det var bara att kämpa på. Efter en bra stund var vi äntligen i mål och vi njöt av en korv med bröd. Vi var båda två otroligt nöjda och själv ser jag fram emot morgondagen då jag ska ut i spåret igen, om vädret tillåter vill säga.